CMB BD

Het slaat nergens op

Het slaat nergens op
Top Ads
Top Ads
Top Ads

Dat premier Mike Eman niet naar de nieuwjaarsreceptie van de gouverneur is gegaan is het punt niet. Hij – en de meeste ministers met hem – ging ook al jaren niet naar de recepties van de vorige gouverneur en niemand die er wat van zei, dus het slaat nergens op om hem daarop te bekritiseren. Maar goed, het is een verkiezingsjaar en je moet wat. Dit is bij nader inzien overigens. Ook ik was verontwaardigd toen ik erover las de dag erna, al slaat ook dat nergens op, aangezien ikzelf een uitnodiging had en niet ben gegaan. Enfin, alle respect voor de gouverneur en ik vind zelf meneer Boekhoudt een perfecte keus. Bovendien is hij niet de eerste die nederland op eigen houtje aanwijst dus waar hebben we het over. Maar het was notabene een nieuwjaarsreceptie, niet het einde van de wereld.

 

Dat Eman nog steeds boos is op Boekhoudt en er desgevraagd ook gewoon voor uitkomt, dat is pas interessant. Net als overigens de toch best grote lading gal die hij over zich heen kreeg omdat hij niet was komen opdagen. Nogmaals, het slaat nergens op, maar het geeft wel aan dat steeds meer mensen kennelijk de tijd willen nemen om hun ongenoegen over de man te uiten. Voor mij dat een teken aan de wand, net zoals al die negatieve reacties over acties zoals toen hij voor Facebook live achter een vuilniswagen ging hangen om in een nette buurt vuilnis op te halen. Aan de ene kant is het de wet van de natuur na twee termijnen. Het gaat jeuken en mensen zijn klaar met de regering, willen wat anders. Aan de andere kant ligt het toch ook wel aan toondove acties en persberichten over ‘young professionals die de leiderschap van Mike Eman erkennen en hem komen vragen om advies (voor de camera’s natuurlijk)’. Nogmaals het is campagnetijd dus je moet wat, maar om net dit jaar de campagnestrateeg van Kim Jong Un in te huren? “Vandaag bezocht de Grote Geliefde Leider Santa Rosa. De Wijze Roerganger kreeg een rondleiding, knuffelde met de werknemers en zag dat alles goed was.”

 

Het gebeurt te weinig (zeg maar gerust bijna nooit), maar het is juist wanneer Eman zonder draaiboek of Facebook Live, los en ongefilterd van zijn hart geen moordkuil maakt, dat hij het meest effectief overkomt. Ik pleit niet voor Trumpiaanse taferelen, maar ik vind wel dat het hem best siert dat hij zich gewoon laat kennen en ervoor uitkomt dat hij nog steeds boos is op Alfonso Boekhoudt. Daar kan en mag je vanalles over vinden (ik vind zelf dat je op gegeven moment wel los moet laten. Het is nogmaals niet de eerst keer dat zoiets gebeurt. Tenzij je het doet omdat je een flinke bui al ziet hangen. Ik noem maar een mogelijke herhaling van de begrotingscrisis), maar het is tenminste duidelijk en bovendien houdt Eman zijn taal vooralsnog netjes.

 

Mensen op Aruba moeten sowieso vaker gewoon zeggen wat ze vinden. Natuurlijk wel binnen de perken van fatsoenlijk en open debat – we zijn verdomme Nederland niet – , maar noem het beestje vooral bij zijn naam. Gouden tip: Het scheelt wanneer je het op een grappige manier doet. Kijk bijvoorbeeld naar die SVB-keuringsarts die op Facebook liet weten dat hij mensen tijdens Fakkel heeft zien jumpen die kort daarvoor nog AO had gegeven omdat ze klaagden over onder meer pijn aan hun gewrichten. Duidelijk verhaal en ook nog eens grappig gebracht. Wanneer je komt melden dat je nog steeds ziek bent dan houden we hier rekening mee. We worden met z’n allen gelukkig wat losser en mondiger. Het loont niet meer om hypocriet te zijn. Gooi dus je kaarten maar gerust op tafel en laat je kennen. De tijden van de schuwe indianen liggen immers achter ons.

Top Ads
Top Ads
Top Ads

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.