CMB BD

Cedula

Cedula
Top Ads
Top Ads
Top Ads

Het is komkommertijd en dat betekent – in ieder geval voor de media – dat er niet zo heel veel gebeurt. Mensen gaan met vakantie en het nieuws valt grotendeels stil. In de afgelopen paar jaar was dat echter niet zo. In 2014 had je de Hunger Games in Fort Zoutman en vorig jaar het hele gedoe rond de Caft. Er viel genoeg te beleven en te doen. Dit jaar heb je de dood van Richard Fingal die stof doet opwaaien. Aruba heeft een echte eigen murder mystery om over te speculeren. Hadden die twee nou wel wat met elkaar of niet? Zoals ik vorige week al zei: de verkeerde vragen. Oh ja, je hebt ook nog het lopende conflict over All-Inclusive en het amendement voor geregistreerd partnerschap. Daar weet je inmiddels ook mijn mening over.

Maar goed, het is vakantie en er zijn belangrijkere zaken om mee te dealen, zoals Pokemon Go. Maar laat het aan degenen die te oud zijn om op Pikachu te jagen in de hitte om nieuwe drama en oud zeer op te rakelen zodat we weer met z’n allen de zomer door kunnen. Het is namelijk zo dat er mensen zijn die het totaal niet zien zitten dat er een afbeelding van Betico Croes staat op het identiteitspasje dat sindskort weer gemaakt kan worden (heeft lang genoeg geduurd. Desalniettemin een dikke pluim voor Censo, misschien wel de enige overheidsdienst op het eiland die wel efficiënt werkt). Verstokte AVP-pensionado’s bellen Canal 90 op en zeggen dat ze nooit en te nimmer zo’n pasje zullen halen. Ze zeggen liever een ‘neutrale’ afbeelding op de pas te hebben gezien. Als ze niet steevast, als in een soort van tourettes-aanval, erbij riepen dat Betico ‘niet hun Libertador is’, dan kon ik nog wel iets in dat argument zien. Maar wat is er nou mis met een plaatje van die man op je ID-pasje. Bovendien stond datzelfde plaatje er ook op de oude cedula.

 

Rijden deze mensen ook liever om dan dat ze langs Plaza Betico rijden op de Vondellaan? Krijgen ze een maagzuuraanval wanneer ze de Caya Betico Croes ingaan voor een bezoek aan La Linda? Ik kan me niet voorstellen dat het echt een leuk leven is zo op je oude dag. En dat geldt trouwens ook voor de andere kant. Verstokte MEP-istas die de naam Eman maar niet zonder de smaak van gal uit hun mond kunnen krijgen, die vorig jaar het standbeeld van Shon A. naast het parlementsgebouw hebben bevuild. Het gaat allemaal zo ontzettend nergens over. Het zijn de oude vetes over de allang tot stof vergane lijken van dode politici. Een oude mentaliteit dat wat mij betreft maar niet snel genoeg vervangen kan worden door een nieuwe kijk op zaken. Het is tijd dat de oudjes plaats maken voor de nieuwe generatie. Jonge mensen die weliswaar respect hebben voor wat mensen als Shon A. en Betico hebben gedaan, maar dat ook in de achteruitspiegel houden en kijken naar vandaag en morgen.

 

Aangepaste versie, origineel geplaatst in Amigoe di Aruba op 21-07-2016

Top Ads
Top Ads
Top Ads

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.