CMB BD

Bloed in het water

Bloed in het water
Top Ads
Top Ads
Top Ads

Met nog net iets langer dan een jaar te gaan voor de verkiezingen is de sfeer in de Arubaanse politiek nu al een kluwen van wantrouwen en haat geworden. Met name binnen de AVP lijkt het een compleet stuurloze bende. Conflicten tussen fractieleden onderling en tussen een minister, zijn aanhang en leden van de groene mediatak doen enorme schade aan het beeld van wat ooit ‘met team met het plan was’. Maar het is met name de kennelijke afwezigheid van de partijleider wat het meeste opvalt. Wanneer Mike Eman niet voor die Nederlandse zetel in de VN Veiligheidsraad keihard aan het lobbyen is, dan is hij de eerste steen van een nieuwe MFA ergens aan het leggen voor de verder stille camera’s en microfoons van Bureau Voorlichting of geeft hij een verklaring over een nieuwe rating van S&P waar verder geen kritische vraag op wordt gesteld. Eman laat het aan anderen om – nauwelijks overtuigend – te verklaren dat er weldegelijk nog eenheid is in de Ministerraad. Maar verder geen enkel woord, terwijl er duidelijk meerdere bosbranden woeden in het groene woud. Eman mag nog van geluk spreken dat Chris Dammers en Marisol Lopez-Tromp uit vooral juridische redenen (alles wat ze nu zouden zeggen zou in een rechtszaak tegen hen gebruikt kunnen worden) niet over straat aan het rollen zijn. Maar de oorlogen die Otmar Oduber momenteel openlijk voert met ‘Speed’ en Patrick van TERA aan de ene kant en de hoteliers in de kwestie all-inclusive aan de andere kant blijven alleen maar verder uit de hand te lopen. Als ik AVP-er was dan zou ik serieus mijn partijleider gaan opzoeken en vragen om die hartewens van vooral koning Willem-Alexander (in Nederland houdt men zich totaal niet bezig met die VN-zetel en met concurrenten als Italië en met name Zweden lijkt winst toch al een long shot) even te laten voor wat het is en de teugels strak te trekken. Maar wie weet is de breuk met Oduber eigenlijk al zo lang zo definitief dat hij dat brandje maar gewoon laat uitbranden en nu al een stuk verder vooruitkijkt. Als dat zo is, dan is het vooruitzicht voor hem op zijn minst uitdagend te noemen. Er zijn namelijk al geruchten van een nieuwe partij, met financiële backing van klinkende namen als Kan, Harms en Cybul. Naam, kleur, logo, slogan en statuut zouden al klaarliggen. Een moment voor de uitbraak is mogelijk nadat de all-inclusive wet aangenomen wordt. Maar hey, het zijn allemaal dingen die je op straat hoort. Net als dat aan de andere kant van het politieke spectrum Holmo Henriquez op het punt staat om zijn eigen nieuwe partij te lanceren. Naar verluidt worden vanaf september weer allerlei vergelijkingen met het Derde Rijk de ether in geslingerd. Allemaal geruchten nog, maar soms is het leuker om die aan te horen dan het valse, verongelijkte geknauw en gekonkel van alledag.

2017 wordt wellicht het jaar van de woordgrapjes.

ABO POR MAS.

(Gepubliceerd in Amigoe di Aruba op 09-06-2016, één dag voor Miraflores)

Top Ads
Top Ads
Top Ads

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.