CMB BD

Tuig

Top Ads
Top Ads
Top Ads

Ooit kon ik er nog om lachen. De rumshopfilosofen van de radio die mensen opriepen om de straat op te gaan en zo de regering af te zetten. Het had iets aandoenlijks. Door het leven compleet vernaggelde mannen die nog een gooi naar een vaag soort van eeuwige roem doen. Verkleed als Che Guevara of gewoon in je onderbroek de barricades op. Auto in de fik en een paar dagen in de bak, om daarna als held binnen je eigen kring te worden ontvangen. Een tot doodskist omgeknutselde koelbox met biertjes die over straat werd gesleept, dat was Grupo di 7. Meer dan dat gaat het echter niet worden, vrees ik.

Het is ook alweer een tijd geleden sinds ze de straat opgingen. Op gegeven moment kan je niet meer mensen blijven oproepen om te gaan protesteren met onrealistische eisen, waardoor enig resultaat uitblijft. Wat nu rest zijn de laatste stuiptrekkingen. Ze lijken door te slaan met steeds extremere uitspraken en aantijgingen in de media. Een pastoor wordt voor pedofiel uitgemaakt en van een minister wordt op Facebook beweerd dat ze een sekstape zou hebben gemaakt. Dan heeft weer een andere minister iets gestolen of zou hij een van zijn trawanten weer hebben bevoordeeld. Heel spectaculair allemaal, totdat er wederom geen bewijs boven tafel komt.

Na een of heel misschien nog twee keer negeer ik zo iemand. Wie A zegt moet ook B zeggen en als ik B niet snel genoeg zwart op wit te lezen krijg, dan rot je maar op. Maar kennelijk hebben anderen veel meer geduld dan ik. Ik ben geen eigenaar van een radiostation, maar als ik dat wel was en iemand van alles stond te beweren op mijn zender, dan zou ik het niet laten bij een ‘ja, maar kan je dat wel hard maken?’. Nee, Johnny, dan maak ik heel goed duidelijk dat als dat bewijs niet meteen boven tafel komt, die persoon niet meer welkom is op de zender. Simpel zat. Uiteindelijk gaat het ook om jouw credibility. Dat geldt uiteraard ook voor MEP, die te laf is om dit soort gedrag te veroordelen omdat een groot deel van hun achterban de groep nog lijkt te steunen. In plaats van vooruitkijken en proberen nieuwe stemmers te winnen met nieuwe ideeën, houden ze vast aan een groep en een mindset die allebei letterlijk aan het uitsterven zijn. Aan de andere kant van het bos is het overigens niet veel beter. Stanley laat gewoon toe dat zijn vaste luisterschare van oude AVP-aanhangers hun tegenstanders met letterlijk fysiek geweld bedreigen. Het zijn ook deze oudjes die malloten als Grupo di 7 in leven houden. Beide kanten voeden het achterlijke beest.

Het grappige is dat deze harde kernen aan beide kanten vinden dat men te passief en tolerant is. Ik zie ze al over straat rollen met z’n allen, alsof het weer 1977 is. Alleen een stuk langzamer en met reuma en gebroken heupen. De disconnect tussen hen en de werkelijkheid is onherstelbaar. En ze zijn toch in de minderheid. Het zijn niet zij, die oude harde kern van chupado’s aan beide kanten, die verkiezingen bepalen. Samen zijn ze misschien goed voor 14 zetels die ze toch nooit samen zullen delen. En wanneer een ander de geldzaken van dit land bepaalt dan valt er ook niks meer te ‘chuperen’ en kan de oude politiek samen met hen eindelijk een zachte dood tegemoet.

De echte macht ligt bij de meerderheid van stille zwevers die geen lelijke vlag in hun tuin dulden en het is tijd dat we stoppen met dit soort tuig een podium te geven. Voor een minderheid die ernaar luistert op de radio hoef je het echt niet te doen. Voor mij is het in ieder geval de allerlaatste keer. Tijd om aandacht te geven aan nieuwe ideeën. Mail me als je die hebt.

(Gepubliceerd in Amigoe di Aruba op 12-013-2015)

Top Ads
Top Ads
Top Ads

About The Author

Related posts

1 Comment

  1. Randolf Lacle

    Zolang ook de pseudo-intellectuelen, die zich zogenaamd op een hoog niveau uit drukken, maar wel de dezelfde boodschap uitdragen kunnen we het wel vergeten.
    We zijn gedoemd tot nog 8 jaar AVP met een absolute meerderheid en niet dankzij de “oude groene grupo di 7-achtigen”, maar dankzij die pseudo-intellectuelen.
    Die pseudo-intellectuelen die 90% van de media beheersen, 90% van de vakbonden, 90% van het bedrijfsleven. Het is een fantastisch goed in elkaar gezette strategie, bijna niet te doorbreken. En wat kan je doen? Als je je op een hoog niveau kritisch wilt uitdrukken, word je meteen ondergesneeuwd door 90% van de media. En als je je aan de andere kant met veel lawaai wilt uitdrukken, behoor je meteen tot de “grupo di 7”. Het feit dat “oude groene grupo di 7-achtigen” niet weten hoe erg de situatie op Aruba in werkelijkheid is, is begrijpelijk (ze weten niet beter). Het meest droevige (frustrerende) is het feit dat juist de pseudo-intellectuelen drommels goed weten hoe erg de situatie op Aruba is, maar zich liever bezig houden met het “camoufleren” van die werkelijkheid. Waarom?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.