CMB BD

Mojo

Top Ads
Top Ads
Top Ads

Nieuw jaar, nieuwe kansen. De ‘reset’-knop wordt ingedrukt en we gaan met frisse moed verder. Dat moet Mike Eman gedacht hebben afgelopen maandag tijdens de persconferentie waarin de werkzaamheden rond Welcome Plaza werden aangekondigd. Het hele gebeuren voelde alsof het weer 2010 was, toen de projecten in de binnenstad werden opgestart. De premier en zijn ministers hadden de blazers uitgedaan en de mouwen opgestroopt, er stond een graafmachine waar de premier op ging staan om de motor te laten grommen en de knop in te drukken voor de symbolische eerste klauw in het zand. Toen waren het nog relatief zorgeloze tijden en er heerste optimisme. De plannen waren groots en er was nog van alles mogelijk. Na wat er vorig jaar allemaal is gebeurd is het dus helemaal niet gek dat je naar dat gevoel terug probeert te grijpen. Je mojo hervinden. Dat vertrouwen herpakken, niet alleen in jezelf maar ook van anderen. Het idee van jongens, we hebben wat klappen gehad, maar dat was vorig jaar en het is niet voorbij. Eerlijk is eerlijk, we hebben allemaal een beetje van dat nodig nu. Zoals je soms ook onverwacht een beetje volschiet van een Disney-film. Vorig jaar was moeilijk voor ons allemaal en van een klein beetje magie ging niemand dood.

Maar je kan ook wat te ver doorschieten. Zo wordt wel heel hard geroepen dat de EU aan het terugkomen is op haar versoberingsbeleid. De premier haalt nu zijn eigen gelijk, alsof hij de dag ervoor van Angela Merkel herself een telefoontje had gekregen. “Verdammt, Mike! je had al die tijd gewoon gelijk!” En dat terwijl die discussie daar nog niet voorbij is, en – belangrijker nog – ons verhaal hier ook niet. Er is groei, maar er is ook schuld. En er zijn perspectieven, maar die moeten ook met beide handen worden aangepakt, hoe klein ze nu ook zijn.

Maar nu is het fijn om even vrij te ademen. Die lage benzineprijs voelt als de vette jaren ‘90. Het gekibbel met Nederland is weer even op een laag pitje. De toeristen en de Venezolaanse dollarvluchtelingen stromen binnen. Bovendien is het carnaval en dus kan al het geklaag ook even in de richting van Smac. Want jezusmina, wat een gepruts is dat nou met onnodige routewijzigingen. Het lijkt alsof ze alles willen veranderen om het veranderen zelf. De route van Playa vanuit Dakota naar DOW heeft een opbouw en een verhaal. Je stelt je bandgeluid en je groep bij voor de rotonde van Banco Di Caribe en bouwt de sfeer op in de Vondellaan om dan echt te knallen vanaf de rotonde bij Cas di Cultura. Door het om te draaien breek je de apotheose. Bovendien dans je niet meer met de zon in je rug en krijg je ook nog eens de wind vol in je gezicht en je bodypiece. Veiligheid? Je verplaatst de vechtpartijen van de open ruimte bij het Wilhelminapark naar de bebouwde kom van Dakota. Succes daarmee.

(Gepubliceerd in Amigoe di Aruba op 15-01-2015)

Top Ads
Top Ads
Top Ads

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.